NL ENG

Expertise

Voortdurend wordt gezocht naar een manier om bestaande behandelingen en technieken te verfijnen en verbeteren.

Dit om

  • ofwel een eenvoudigere en snellere diagnose te kunnen stellen
  • ofwel om door een operatieve ingreep uw kans op een spontane zwangerschap te verbeteren
  • ofwel om de kans op zwangerschap via medische geassisteerde bevruchting te vergroten.

Zo ontwikkelde ons centrum een techniek om via vaginale weg een kijkoperatie te kunnen uitvoeren, de transvaginale hydrolaparoscopie. Hierdoor kan men op zeer eenvoudige en snelle manier een volledig beeld krijgen van de baarmoeder, eileiders en eierstokken. Bovendien met minder last en werkverlet voor de patiënte.

Transvaginale hydrolaparoscopie (THL)

Als endoscopie de gouden standaard is bij fertiliteitsdiagnostiek, dan komt de in Leuven ontwikkelde transvaginale hydrolaparoscopie (THL) hieraan zeker tegemoet op een patiëntvriendelijke en semi-ambulante manier.
transvaginale-hydrolaparoscopie


 

Endometriose chirurgie

Zowel minimale, ovariële als rectovaginale endometriose kan in ons centrum behandeld worden via laparoscopie.
endometriose-chirurgie


 

Hysteroscopie

De baarmoeder is en blijft ondanks alle technieken een cruciale rol spelen voor de innesteling van een embryo. Daarom is de hysteroscopische correctie van eventuele afwijkingen in ons centrum al jarenlang een prioriteit. Recent werd binnen LIFE een nieuw instrument ontwikkeld om een biopsie te kunnen nemen van de subendometriale zone, namelijk een spirotoom.
hysteroscopie hysteroscopie2


 

Herstel van niche onder het sectiolitteken

De vorming van een niche na sectio op de plek van het litteken in de baarmoeder is een vrij recent en onderschat probleem, dat infertiliteit kan veroorzaken. Verschillende vormen van heelkunde zoals hysteroscopisch geleide laparoscopische excisie, hysteroscopische coagulatie, etc. kunnen hier een oplossing bieden.


 

Tubaire chirurgie

Ons team bouwde een indrukwekkende expertise op bij een grote reeks patienten voor tubaire reanastomose, waarvan de resultaten werden gepubliceerd in Fertil Steril. (Fertil Steril. 2009 Oct;92(4):1198-202.) Tot op heden blijft tubaire chirurgie een optie voor geselecteerde patiënten, ondanks de goede resultaten van de IVF.
tubaire-chirurgie


 

Expertise voor congenitale afwijkingen

Dr. Gordts en Dr. Campo werkten mee aan de ESHRE/ESGE consensus over classificatie van female genital tract congenital anomalies. (Human Reproduction, Vol.28, No.8 pp. 2032–2044, 2013)
Expertise-voor-congenitale-afwijkingen


 

3D en 4D echografie

3D/4D echografie is de gouden standaard om uteriene anomalieën en onregelmatigheden in kaart te brengen, in ervaren handen met quasi dezelfde performantie als een NMR.
echografie